FanoFineFood behoudt productielocatie Emmen

18 Mei 2004

FanoFineFood, onderdeel van voedingsmiddelenconcern Koninklijke Smilde, heeft besloten de Emmer vestiging te behouden en deze niet samen te voegen met de vestiging in Oosterwolde. Na een drie maanden durend onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van de Emmer productielocatie is Hielke van Dijken, directeur van FanoFineFood, opgetogen met het besluit: "Wij zijn blij met de uitkomsten van het onderzoek naar de toekomst van Emmen. Het onderzoek heeft aangetoond dat de productielocatie kan blijven bestaan en dat de huidige 90 werknemers hun baan behouden".

In december 2003 heeft Koninklijke Smilde het noodlijdende bedrijf FanoFineFood en tweederde van de medewerkers overgenomen uit faillissement. Bij deze overname liet Koninklijke Smilde weten de toekomst van de locatie in Emmen opnieuw te beoordelen, aangezien er toen al plannen lagen om de productie van de locaties Emmen en Oosterwolde samen te voegen, ten koste van de locatie Emmen.

Na grondig onderzoek is gebleken dat het openhouden van de vestiging in Emmen meer voordelen oplevert dan in eerste instantie werd aangenomen. Bovendien verwacht de directie dat de markt voor brood- en toastsalades met 5% zal groeien. Daarom heeft zij besloten de locatie Emmen te behouden. FanoFineFood zal investeren in de vestiging om de markt van brood- en toastsalades te kunnen blijven voorzien vanuit Emmen.

Ook de gemeente Emmen heeft een rol gespeeld in de besluitvorming omtrent de Emmer locatie van FanoFineFood. Hielke van Dijken: "De gemeente Emmen heeft op constructieve wijze met ons meegedacht wat wij erg waarderen". G. Evenhuis, wethouder van Economische Zaken en gesprekspartner van FanoFineFood: "Wij zijn altijd bereid om met ondernemingen rond de tafel te zitten en na te denken over oplossingen. In dit specifieke geval heeft het overleg mede geresulteerd in het behoud van ca. 90 arbeidsplaatsen in Emmen. Daar zijn wij natuurlijk blij mee."

‘A Smilde Symphony’ – the movie »