Royal Smilde en Olympia’s Tour verlengen sponsorovereenkomst

17 Februari 2011

Amsterdam, 17 februari 2011

PERSBERICHT

Royal Smilde en Olympia’s Tour verlengen sponsorovereenkomst

De 59ste editie van Royal Smilde Olympia’s Tour zal van 16 tot en met 21 mei 2011 worden verreden. De oudste etappewedstrijd van Nederland start met een proloog in Hoofddorp en finisht, na een zware etappe door Limburg, in het Limburgse Buchten. Daartussen telt de koers 2 tijdritten en 5 etappes. Royal Smilde uit Heerenveen zal voor het tweede jaar hoofdsponsor van Olympia’s Tour zijn. Organisator Frank Boelé ziet de toekomst van Olympia’s Tour dan ook met vertrouwen tegemoet: ‘In Royal Smilde hebben we een loyale partner, die net als wij, de focus op talent belangrijk vindt.’

De organisatie zal voor de editie van 2011 nog meer de focus leggen op de deelname van ProTour gelieerde opleidingsploegen en sterke (inter)nationale opleidingsploegen. ‘Daarmee hopen we weer, net als in 2010, een winnaar van het kaliber Taylor Phinney binnen te halen’ aldus Frank Boelé. De belang- stelling om aan Royal Smilde Olympia’s Tour deel te nemen is groot. Inmiddels hebben al ruim 40 wielerploegen gevraagd te mogen starten.

De zesdaagse rittenkoers wordt wederom een ware uitdaging voor de voornamelijk jonge beloftevolle coureurs. Er zijn waaieretappes, twee tijdritten en natuurlijk een loodzware finale in de Limburgse heuvels. Dit geheel zal onder leiding staan van een nieuwe wedstrijdleider. Robert Slippens kan zijn taak als bondscoach van de baan niet langer combineren met zijn functie als koersdirecteur van Royal Smilde Olympia’s Tour. Herman Brinkhoff is bereid gevonden om deze taak over te nemen. Brinkhoff is al jaren betrokken bij grote wedstrijden als de Eneco Tour en de Ronde van het Groene Hart. Daarnaast verzorgde Herman Brinkhoff de afgelopen jaren al alle routezaken ten behoeve van Olympia’s Tour. Hij is daarmee een ervaren vervanger van de Noord-Hollandse oud-coureur Slippens.

Hierbij het etappeschema van Royal Smilde Olympia’s Tour 16 – 21 mei 2011:

Voor meer informatie:

  • Stichting Olympia’s Tour
  • Frank Boelé
  • Organisator
  • 06 290 300 25
  • Frank.boele@boele.nu
‘A Smilde Symphony’ – the movie »