FanoFineFood en Romi Smilfood samen verder als Smilde Foods

11 Mei 2010

Royal Smilde te Heerenveen voegt de bedrijven FanoFineFood BV en Romi Smilfood BV samen tot één organisatie onder de naam Smilde Foods BV. Tevens introduceert Royal Smilde een nieuwe moderne huisstijl met een vernieuwd logo en treedt op als hoofdsponsor van Royal Smilde Olympia’s Tour 2010.

De activiteiten van FanoFineFood BV en die van Romi Smilfood BV worden per 17 mei aanstaande officieel gebundeld onder de nieuwe naam Smilde Foods BV. Het kantoor van Smilde Foods is gevestigd in het hoofdkantoor van Koninklijke Smilde BV aan de Industrieweg 11 te Heerenveen. De productievestigingen van beide bedrijven blijven in Heerenveen, Oosterwolde en Emmen. Ook de merken Abee, Bebo, Fano, Novarin, Romi en Topper blijven bestaan. Door bundeling van krachten versterkt Smilde Foods de slagkracht, continuïteit en positie in de markt. Royal Smilde introduceert een nieuwe huisstijl met een vernieuwd logo. De naam en het lettertype van het logo zijn hetzelfde gebleven, terwijl het koninklijk kroontje is aangepast. De kleuren van het vernieuwde kroontje symboliseren op een frisse en dynamische wijze de verschillende onderdelen van het bedrijf. In alle bedrijfsonderdelen komt nu de familienaam voor: Koninklijke Smilde, Smilde Bakery en Smilde Foods. Het vernieuwde logo van Royal Smilde zal prominent gevoerd gaan worden, waardoor beter tot uitdrukking wordt gebracht dat Royal Smilde een familiebedrijf is met een Koninklijk predicaat. De nadruk ligt daarbij op familiebedrijf met een lange historie, waar continuïteit en kwaliteit belangrijke gemeenschappelijke kernwaarden zijn.

Ter gelegenheid van de officiële introductie van Smilde Foods en het nieuwe logo, treedt Royal Smilde op als hoofdsponsor van Royal Smilde Olympia’s Tour 2010, waarvan de eerste editie gereden werd in 1909; een wedstrijd van drie etappes met een rustdag. Deze internationale meerdaagse wielerwedstrijd voor talentvolle wielrenners, die dit jaar gereden wordt van 17 t/m 22 mei, past goed bij de identiteit van het in 1863 opgerichte familiebedrijf Royal Smilde: fris, jong en dynamisch van uitstraling. Nederlands oudste etappewedstrijd start op maandag 17 mei met een openingstijdrit voor het hoofdkantoor van Royal Smilde en Smilde Foods aan de Industrieweg te Heerenveen.

‘A Smilde Symphony’ – the movie »