Royal Smilde hoofdsponsor Olympia’s Tour

12 Februari 2010

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 februari 2010

ROYAL SMILDE HOOFDSPONSOR OLYMPIA’S TOUR

Start in Heerenveen – Witte leiderstrui – Focus op talent

Royal Smilde uit Heerenveen is in 2010 de hoofdsponsor van Olympia’s Tour. Nederlands oudste etappewedstrijd gaat daarom van start vanuit Heerenveen, waar op 17 mei een openingstijdrit van twaalf kilometer op het programma staat. De Royal Smilde Olympia’s Tour eindigt op zaterdag 22 mei in Hoofddorp met een ochtendetappe en een afsluitende individuele rit tegen de klok.

Royal Smilde met het hoofdkantoor in Heerenveen is een voedingsmiddelenconcern met een rijke historie en traditie. Het zelfstandige familiebedrijf, opgericht in 1863, streeft al 147 jaar naar continuïteit door rendabele groei.

De drie business units “Bakkerij”, “Koelvers” en “Margarine, Oliën en Vetten” bestaan uit middelgrote tot grote gespecialiseerde bedrijven in binnen- en buitenland. De productielocaties leveren halffabricaten en eindproducten voor menselijke voeding.

Royal Smilde met 11 productie- en verkoopvestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland staat borg voor kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en maatwerk, terwijl veel aandacht wordt besteed aan voedselveiligheid. Er werken ca. 1000 medewerkers.

Talent en witte leiderstrui

Royal Smilde stapt met het sponsoren van Olympia’s Tour voor het eerst in sportsponsoring op landelijk niveau. Voor Royal Smilde is de sportieve samenwerking een unieke gelegenheid zich te presenteren als springlevend, dynamisch en innovatief familiebedrijf. Bovendien heeft de wielerronde net als Royal Smilde het ondersteunen van talent hoog in het vaandel staan. Via deze ronde vonden immers wielertalenten als Joost Posthuma, Lars Boom, Stef Clement, Theo Bos, Borut Bozic, Tom Veelers, Johnny Hoogerland, Joost van Leijen, Niki Terpstra en Martijn Maaskant hun weg naar het profpeloton. In het verleden gold hetzelfde voor renners als Jos Lammertink, Roy Schuiten, Cees Priem en Servais Knaven. Om de focus op talent extra te benadrukken krijgt Royal Smilde Olympia’s Tour in 2010 een witte leiderstrui. Een tricot van deze kleur krijgt de beste jongere in de Tour de France immers ook om de schouders.

Acht ploegen geselecteerd

Tot nog toe legde koersdirecteur Robert Slippens al vier buitenlandse en vier Nederlandse teams vast voor de ronde. Uit eigen land komen het Rabobank Continental Team (vanaf 2002 tot en met 2009 leverancier van de eindwinnaar), Team Piels, Van Vliet-EBH Elshof en Koopmans-Cube in actie in Olympia’s Tour van 17 tot en met 22 mei. Uit het buitenland komen RadioShack (met wereldkampioen achtervolging Taylor Phinney), Garmin-Felt, Katusha-Iteria en Joker-Bianchi aan het vertrek.

De organisatie verwacht in maart het grootste deel van het deelnemersveld rond te hebben, maar houdt drie wildcards achter de hand voor teams die zich de komende maanden nog in de kijker weten te rijden. Ook is de organisatie in vergevorderd stadium wat het rittenschema betreft.

Voor meer informatie:

Stichting Olympia’s Tour Organisatie:
Frank Boelé
T 0204082133
M 0629030025

‘A Smilde Symphony’ – the movie »